Viitorul de ieri se întâmplă azi

Îmi aduc aminte cu amuzament de cursul de informatică pe care l-am făcut prin anul III de facultate. Asta se întâmpla pe la o mie opt sute..
Abia descoperisem calculatorul și deja mă simțeam expertă: reușeam cu succes să intru în Start și să selectez Solitaire Spider, un joc pe care-l consideram mai antrenant intelectual decât banalul Solitaire. Era destul cât știam și aproape că eram sigură de faptul că, în afară de jocuri, filme și muzică, calculatorul nu era în stare să ducă mai mult.

Când m-am apucat de curs, mă aflam într-un stadiu mult mai avansat în ale tehnologiei (programatorii ar fi fost pe bună dreptate invidioși), fiind capabilă să mă loghez la messenger, pe calculatorul colegei unei prietene (care locuia în campus) și să vorbesc cu singura persoană pe care o aveam în listă: prietena mea, care se afla în aceeași încăpere cu mine, și care aștepta să mă deloghez pentru a intra și ea să vorbească cu mine. Acasă nu dispuneam de acest lux. Astfel că decizia de-a face cursul de operator PC am luat-o în momentul în care am realizat că, dacă vreau să fac cafeluța șefului și să-mi fâțâi fundul într-o fustă strâmtă, până la genunchi, în drum spre biroul lui, e nevoie să știu ceva mai multe despre creierul ăsta electronic.
Nu, fizicul nu m-ar fi ajutat prea mult. Da, îmi aduc aminte cu amuzament de acel curs. Nu, n-am mai ajuns secretară.

15 mai 2013 este data de la care Samsung Electronics România a pornit campania educaţională „Trends of Tomorrow”, un proiect de CSR demarat în 2011, care are drept scop susţinerea orientării profesionale şi dezvoltării personale a tinerilor din clasele terminale de liceu.
Bine, veți spune, dar ce legătura are asta cu ce ne-ai povestit tu mai sus? Să vă explic: caravana Samsung oferă elevilor din anii terminali câte o oră Smart, în cadrul căreia, pe lângă informații despre tendințele de pe piața muncii, aceștia vor afla și care sunt aptitudinile digitale de care au nevoie în carieră. Altfel spus, dacă eu visam la o carieră de secretară cu ajutorul wordului, excelului, winamp-ului și Spider Solitaire-ului, ei au acum ocazia să viseze la mult mai mult cu un ajutor pe măsură.
Caravana Samsung din 2013 va ajunge, în prima fază, în 5 orașe din țară – Craiova, Constanța, Ploiești, Sibiu și Galați – și se va desfășura în intervalul 15 mai – 5 iunie. Elevii respectivi vor primi sfaturi utile în legătură cu orientarea profesională, de la dobândirea aptitudinilor necesare angajării, până la completarea corectă a unui CV, pentru a-şi mări astfel șansele de angajare. Suportul pe zona de consultanță în domeniul resurselor umane este oferit de specialistului eJobs, Aurora Mateiuc.
Mai mult, campania Trends of Tomorrow le oferă tinerilor informații nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci și prin pagina oficială de Facebook . O aplicație special dezvoltată le va sta la dispoziție pentru a învăța modalitatea corectă de completare a unui CV.

Categoria: Promo  Taguri: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Un răspuns
  1. Cate amintiri mi-ai trezit cu Solitrare..ce vremuri, eheeheee…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>