Viitorul de ieri se întâmplă azi (III)

După ce a colindat câteva orașe din țară, pentru a discuta cu elevi din mai multe licee despre despre tendinţele pe piaţa muncii şi despre ce tipuri de aptitudini digitale vor avea nevoie pentru carierele viitoare, caravana Samsung Trends of Tomorrow a tras linie și a făcut socoteala: 3600 de tineri au ciulit urechile și au aflat care sunt tendințele viitorului în materie de joburi. Dintre aceștia, peste 54% dintre ei apreciază că o carieră în IT&C este una de viitor, în timp ce 49% consideră domeniul medical “în tendinţe”, conform rezultatelor chestionarelor aplicate în cadrul caravanei educaționale. Chestionarele s-au aplicat unui număr de 2160 de respondenți, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani. Acest ”în tendințe” în domeniul medical se poate citi și ”doctorii fac bani, frate!”.

Așadar, în perioada mai – iunie 2013, caravana de care spuneam fost prezentă în principalele licee din Craiova, Constanţa, Ploieşti, Sibiu și Galaţi. Pe parcursul unei „Ore Smart”, reprezentanţii Samsung, împreună cu un specialist în resurse umane, au stat de vorbă cu peste 3600 de elevi de liceu despre tendinţele pe piaţa muncii şi despre ce tipuri de aptitudini digitale vor avea nevoie pentru carierele viitoare.

Rezultatele studiului realizat de Samsung au evidențiat faptul că 83% dintre aceștia consideră că aptitudinile digitale sunt extrem de importante atunci când doresc să facă primii pași în carieră, iar 93% dintre aceştia doresc să își perfecționeze abilitățile digitale în următoarele 6 luni. De asemenea, 62% dintre elevii de liceu au învăţat cum trebuie realizat un CV, iar 70% dintre ei au aflat lucruri noi despre piaţa muncii.
Deşi doar 23% dintre tineri şi-au pregătit până în acest moment un CV, în urma Orei Smart, 67% dintre ei au afirmat că în următoarea perioadă își vor dedica timp pentru a-și construi un CV sau pentru a îmbunătăți CV-urile pe care le au în momentul de față.

Mai jos, câteva imagini din cadrul Orei Smart:

Categoria: Promo  Taguri: , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>