Treaba aia cu Dumnezeu și Diavolul în postul Paștelui

În chestiunea dintre Dumnezeu și Diavol, totul se rezumă la economia de piață și la modul în care aceștia înțeleg să-și gestioneze afacerile și să obțină capital. În timp ce Dracu’ negociază cu tine și e dispus să-ți ofere un preț bun pentru sufletul tău, Dumnezeu nu numai că ți-l vrea gratis, dar mai trebuie și să-L lingușești cu rugăciuni și post pentru ca Acesta să ți-l primească așa cum este, cu multe păcate (se cunoaște faptul că orice suflet pleacă din fabrică cu erori, pentru ca produsul să poată ieși rapid din garanție). Așadar, în timp ce Diavolul vede valoare în stricăciunea ta – în sensul că e posibil să te vadă reciclabil sau ceva asemănător – Divinitatea te tratează ca și cum îi rămâi dator chiar și atunci când Îl plătești.

Dumnezeu e un idealist notoriu, platonist, care visează la oameni recunoscători că li se oferă onoarea să muncească flămânzi în multinaționala Lui cerească, fără a li se oferi vreo recompensă anume, comparativ cu Diavolul care oferă pâine și pești la colțul străzii și care a înțeles că fără investiție nu există profit.

One thought on “Treaba aia cu Dumnezeu și Diavolul în postul Paștelui

  1. Si totul se bazeaza pe interesul personal, unul ne impinge catre lacomia materiala, celalalt catre cea spirituala. Sunt destul de evidente manifestarile pe teme religioase si nu cred ca cei care iau parte la asa ceva sunt rasplatiti in vreun fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>