SC Abator România SA

..de unde SA vine de la Societate pe Acțiuni de Interes Personal.

Citesc despre epidemia asta de pestă porcină și mă îngrozesc. S-a ajuns, în mod oficial, la 580 de focare de infecție și peste 78.000 de porci uciși. Voi vă dați seama ce înseamnă să fie ucise atâtea animale, aveți dimensiunea dezastrului? Dacă nu locuiți la țară sau nu aveți rude pe acolo, cel mai probabil nu înțelegeți groaza mea. Să vină niște indivizi îmbrăcați ca niște cosmonauți, să-ți ia animalul din curte, cu forța, și să ți-l omore, ei bine, asta e o tragedie. Într-o țară preponderent rurală, cu multă sărăcie, unde hrana de zi cu zi a țăranului român este susținută, într-un procentaj destul de mare, de ceea ce crește și cultivă în propria gospodărie, treaba asta înseamnă o nenorocire mare. Din experiență vă spun că, un astfel de animal crescut pentru consum, în propria curte, la o greutate de aproximativ 100 kg, hrănește o familie normală undeva de până la jumătate de an (totul se consumă, de la grăsime până la carnea macră).
Nu mai zic de cei care au ferme, care au mulți angajați, oameni care acum și-au pierdut brusc și violent locul de muncă, căci statul va despăgubi proprietarul cu o sumă modică  și aia abia după 3 luni, iar România nu va mai putea să exporte, timp de 3 ani, carne de porc. Preț la raft, pe viitor, la carnea de import? Întrebare retorică.

Vorbeam cu maică-mea de situația asta și îmi zicea că nenorocirea de acum îi aduce aminte de povestirile bunicului ei, despre colectivizarea din România de după ’49, despre cum comuniștii au venit și le-au luat cu forța toate animalele din gospodărie, lăsându-i în disperare și sărăcie. Să ajungi în 2018 și să vezi cum o epidemie, care putea fi stârpită rapid, te trimite înapoi în timp, în perioada comunismului abuziv și torționar, și tu să nu poți face nimic, să te simți neputincios și în groază, flămând și mai sărac decât erai.

Mă gândesc cu ciudă că scandalul cu #muiepsd a inflamat toată țara, trezind instinctul de dreptate și corectitudine al românilor, însă treaba asta, cu o dimensiune mult mai tragică și mai periculoasă din punctul meu de vedere, nu tulbură decât câțiva jurnaliști. Pare mai important să te simți furios că polițiștii ți-au dat jos o plăcuță de înmatriculare. Dacă aș fi avut mașină, aș fi scris și eu #muiepestaporcină, poate avea același ecou.

Vreau să vă mai zic o treabă și cu asta închei. Cei de la recorder au făcut unele cercetări. Citiți tot articolul din link, dar rețineți și asta, pe scurt:

- ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) putea trebuia să oprească epidemia de pestă porcină, încă de la primele semne;
- Geronimo Brănescu este șef la ANSVSA și prieten foarte bun (chiar fost asociat) cu Sorin Paul Stănescu;
- Sorin Paul Stănescu deține firma Farmavet;
- Toți dezinfectanții pe care statul i-a cumpărat pentru combaterea epidemiei au fost achiziționați de la Farmavet;
- Nu se știe sigur dacă dezinfectanții au fost testați pentru eficiență, n-a zis nimeni da (Hexi Pharma anyone?);
- Conform libertatea.ro,  Sorin Paul Stănescu va fi, pe 26 august, nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea.

P.S.: #muiepestaporcină

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>