Recipiente de păstrat vise

Încă din adolescenţă belea ochii mari la cer şi visa cai albi călăriţi de ea şi prinţul ei către o destinaţie romantică: Paris. Catadrala Notre-Dame îi aştepta deschisă visul aproape împlinit, iar El era atât de frumos încât nu-şi mai găsea asemănare decât în oglindă. Narcis ar fi fost o biată creatură de Frankenstein în comparaţie cu prinţul ei.
Îşi văruise nopţile cu gânduri imaculate, iar fluturii îi fecundau în stomac numai la gândul viitorului ei basm.

Apoi se întâmplă minunea: îl întâlni pe EL. Nu împlinise nici 20 de ani când prinţul îi ieşi în cale. Se îndrăgosti de el cu viteza unui fulger.
Prinţul avea dintre cele mai alese calităţi: hapsân, perfid, egoist, ursuz, urâcios, ranchiunos, trândav, afemeiat şi fără prea mulţi gologani în buzunar. Cât priveşte frumuseţea, Narcis şi ca stîrv ar fi arătat mai bine.
Într-un timp relativ scurt, s-a măritat cu el într-o biserică modestă, a făcut un copil şi a început să admire stele colorate. De la palme.
În prezent, după mai bine de 5 ani de căsătorie şi multe curcubeie de stele, ea ştie că visele sunt pentru copii şi că nu-şi poate schimba destinul care i-a fost încondeiat drept în frunte.

Morala?
Când mai porniţi cu vise în diverse călătorii, asiguraţi-vă că traista în care le căraţi nu are cumva vreo gaură. În felul acesta nu mai există pericolul să vă pierdeţi visele pe drum, oricare ar fi acelea.
De preferat ar fi să găsiţi un recipient steril, pentru a evita astfel ca aceastea să fie contaminate de mizeriile care trăndăvesc flămânde pe marginile potecilor.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Răspunsuri
 1. Manuel says:

  Stii ce i-a zis mama lui tata cand s-au certat odata? Asta: “Daca ma atingi sa stii ca la noapte, in somn, te tai cu cutitul.” Sa nu fiu manduru de asa mama? Cumsa nu? Morala: vise ca vise, dar vezi ce naiba alegi. Tine mult si de noi!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Dan says:

  Morala ar trebui ca la prima palma primita sa-i spuna la revedere, sa plece si sa nu se mai uite niciodata in urma. Din pacate putine femei au curajul sa-si ia destinul in propriile maini dupa cativa ani de casnicie…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Dan says:

  Dar vezi tu, nu prea ai cum sa citesti o persoana … stii cum se spune, nu ajungi sa-l cunosti intr-o viata.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. ex-silentio says:

  Dacă bagi de seamă că visele nu prea corespund realității … mai degrabă rămâi cu visele… Totul e să faci deferența :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Cozmin says:

  De obicei nu crezi pana nu vezi cu ochii tai daca se poate
  Ca visele devin realitate.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.