Pilotul şi ardelenii

- Puteau şi ei să caute pe telefon unde se află, au stat aşa şi au aşteptat ca momâile!
- Cine?
- Ăia care au supravieţuit. Aveau telefoane, puteau să intre pe google map şi să afle în ce prăpastie şi-au zdrobit oasele!

Între timp, victimele se zbăteau între groapă şi patul de spital. S-a început căutarea lor cu grijă, să nu le scape vreun indiciu. Au luat o lupă în mână şi au pornit în căutarea urmelor.

- E o glumă sinistră, nu?
- Suntem în 2014, ce mare rahat să cauţi pe telefon unde te afli? Semnal e peste tot.
- Eşti cinic. Sau idiot.
- …!

Victimele aşteptau. Unii, care încă mai aveau baterie pe telefon, căutau semnal 3G prin pădure. Pentru că afară era ger, iar sângele păta zăpada albă ca laptele, lucru foarte neplăcut de altfel, s-au întors la adăpost, în cabina contorsionată. O femeie îşi pilea unghiile rupte din carne cu o bucată de fier desprinsă din uşă.

Echipele de salvare aruncaseră lupa cât colo şi trecură la planul B – căutarea pe google. Cum locaţie aeronavă prăbuşită nu dădea niciun rezultat potrivit, şi-au îndreptat atenţia către gura de şarpe. Eforturile lingvistice ale folclorului pot da rezultate extraordinare uneori.

Un bărbat reuşi cu greutate să găsească o liniuţă de semnal. Se conectă la internet şi deschise aplicaţia de facebook. Doar 3 likeuri la poza cu el rânjind lângă un cadavru pe masa de disecţie. Oamenii nu ştiu să se relaxeze, gândi. Un alt bărbat cu maxilarul rupt se chinuia să râdă la gluma unui coleg care îşi rotea piciorul rupt de parcă ar fi ţinut în mână o morişcă.

- Oamenii se aflau în şoc traumatic, cum să acţioneze în mod lucid? Cred că abia au reuşit să se adune şi să sune la 112. E absurd!

Echipele de salvare se căutaseră şi prin buzunare. Din nefericire, avionul nu se prăbuşise nici acolo. Un pădurar, care ieşise la vânătoare de rinoceri, văzu, prin întunericul înecat în ceaţă, fuselajul verde fosforescent al avionului, care se cocoloşise în braţele unor copaci. Salvatorii s-au aşezat cu toţii în genunchi şi au mulţumit Domnului pentru ajutor. O babă, care ieşise cu o lopată pentru a da zăpada la o parte prin pădure, citi câţiva psalmi dintr-o cărticică de rugăciuni, pe care o purta mereu la guma strânsă a chiloţilor.

Pilotul se chinuia să-şi facă un transplant de inimă pentru a supravieţui printre fiarele încâlcite, care se i încolăciseră prin intestine. Din păcate, rana din dreptul inimii era mult prea deschisă, astfel că, deşi pilotul reuşea de fiecare dată să fixeze organul la locul potrivit, acesta se desprindea şi se rostogolea la picioarele sale, care se aflau în partea cealaltă a avionului.

Supravieţuitorii au ajuns într-un final la spital, după ce au pus mână de la mână şi au strâns de o sticlă de whisky şi câteva pachete de ţigări, pe care le-au vârât salvatorilor pe sub uniforme. Deşi iniţial au strâmbat din nas, într-un final aceştia i-au urcat într-o căruţă trasă de doi porci mistreţi şi i-au cărat la primul dispensar din apropiere.

P.S.: Dacă ţi se pare absurd scenariul de mai sus, uită-te la ştiri şi-o să-ţi treacă.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Răspunsuri
  1. ionica says:

    Asa pentru informatiile tale, Dr. Zamfir, cel care i-a ajutat pe toti, vorbea cu proasta de la 112 la care i-a dat coordonatele GPS cu locatia sa, dar serviciile noastre de rahat nu sunt in stare sa faca nimic cu ele. Asa ca a venit prefectul cu o harta istorica!!!!

    E incredibil!

  2. Frantz says:

    excelent, Oana! Bravo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>