Omu’ și averea lui

De când se știa – și se întâmplase ceva vreme de atunci – Vasilică avea în minte doar sfatul bunului său părinte, om chibzuit la minte și cu ani de experiență în spate.
- Fiule, zicea el, nu uita un singur lucru: călătorește, trăiește-ți junețea și veselia, căci în final doar cu amintirile rămâi!

Ghidat toată adolescența de aceste răvășitoare cuvinte, Vasilică, cu puțin timp înainte de-a împlini vârsta majoratului, luă calea pribegiei și a aventurilor, pentru a aduna cât mai multe amintiri, cu care, spre amurgul existenței sale, voia să încânte imaginația nepoților săi, strânși în jurul lui, lângă focul molcom din sobă.

Din câte se știe, eroul nostru a cutreierat lumea în lung și-n lat, trăind iubiri pătimașe și aventuri nemaiauzite, cățărându-se pe culmi sălbatice și înotând în ape învolburate, gustând clipe de extaz și agonie, sorbind până la ultima picătură cupa libertății, căci, vorba bunului său părinte, în final, doar cu amintirile rămâi!

După niște ani însă, când deja îl părăsise tinerețea și se afla în brațele singurătății, Vasilică primi o veste care, conform zvonurilor, îi îmbogăți semnificativ vocabularul cu invective și sudălmi la adresa zeilor și ale rudelor acestora de gradul I și II: era bolnav de Alzheimer.

Categoria: Basme  Taguri: , , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Răspunsuri
  1. Mihai R says:

    Un fel de canuta cu apa :) ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>