Noaptea de ursitoare

Pe lumea asta sunt două lumi: cea care merge tot timpul înainte și cea care se oprește atunci când un bolovan de mărimea unei galaxii te lovește în moalele capului. Este un eveniment nesemnificativ pentru mișcarea de revoluție a pământului, dar de intensitatea unei apocalipse pentru cel vătămat.

Undeva, în depărtare, se aude vibrând o petrecere. E noapte, iar vâlvătaia unei flăcări flămânde călăuzește privirea. În jurul focului care gâdilă cerul cu o limbă lungă și ascuțită, o ceată de fete dansează frenetic în horă. Se țin strâns de mâini, își aruncă priviri aprige și râd malefic. Sunt voinice, voluptoase, mândre, înfiebântate. Pământul de sub ele înfundă tot mai mult, pe măsură ce hora se încinge cu ferocitate. Gălăgia se revarsă în jur ca o epidemie. Râsul drăcesc se eliberează din cumpătare și umple gura fecioarelor posedate de o muzică surdă.

Furia, dezamăgirea, angoasa, amărăciunea, dezolarea, ura, neputința, nedreptatea, toate dănțuiesc nebune, ca niște iele, pârjolind sufletul cu picioarele lor înflăcărate.

Pe lumea asta e o singură lume: cea care merge tot timpul înainte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>