Morfină pentru durerile în cot

În loc să ne chinuim să cârpim sistemul de sănătate, nu mai bine aruncăm câte o bombă peste fiecare incintă și apoi luăm totul de la zero, cu clădiri și oameni noi? Că ne-ar ajunge mai ieftin si serviciile ar fi fresh, cum e iarba primăvara.

Maică-mea e internată în spital de vreo două zile și nimeni nu știe să-i spună exact ce problemă are. Toți dau din umeri, de zici că merge greu conexiunea la net și nu se poate accesa googleul, pentru ca pacienții să poată fi informați. Ba chiar au sfătuit-o ca, dupa ieșirea din spital, să meargă să-și facă analizele, să descopere ce are. Suprarealism pur, curățat cu dezinfectant. O fi murit el Kafka acum 90 de ani, dar spiritul lui încă bântuie prin România.

Între timp, maică-mii i-au pus o branulă la mână și îi administrează apă cu zahăr. Probabil că urmează frecția cu spirt și feliile de cartofi pe frunte. Cred că bunică-mea, cu mușețelul uscat din sertar, e mai dotată sanitar decât toate spitalele din România. Se știe că romanița are efect antispastic, antiinflamator, carminativ, antialergic și epitelizant.

Adevărul e că crucea roșie s-a făcut neagră la cum mor oamenii grămadă în spitalele. Auschwitz srl. Poate că banii nu aduc fericirea, dar cu siguranță aduc sănătatea. Înapoi. De fapt, ce zic eu aici? Sănătatea ESTE fericire!

Tot ce pot eu să fac pentru maică-mea e să apelez la serviciile singurei instituții care merge brici la noi: biserica. Mă duc să mă rog la Domnul. La Domnul Dumnezeu, care poate face o pauză din somnul Lui veșnic și deschide ghișeul. În esență, oamenii merg la biserică pentru a lua bonuri de ordine.

Imaginea de mai sus e un printscreen din filmul ”The Passion of Anna”, în regia lui Ingmar Bergman. Răspunsul este da, fiindcă în România oamenii se internează cu boli minore și ies din spitale infectați cu umilință, virus de care nu se mai poate scăpa toată viața.

Să te faci bine, mama mea, măcar cu iubirea mea, dacă nu cu anii de școală, diplomele și experiența doctorilor!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>