Mesajul unui creștin către frații lui

În urmă cu scurt timp, am primit un mesaj pe facebook de la un tânăr care, la fel ca noi toți, are o aprigă dorință care-i mănâncă unghiile la micul dejun, prânz și cină.

Salut, Oana!
Nu vreau să-ți răpesc mai mult de un minut cu mesajul ăsta.
Particip la un concurs unde pot câștiga o bicicletă pe care mi-o doresc tare mult. Mai am un singur pas de făcut – să strâng cele mai multe like-uri la această fotografie – [un link oarecare].
Dacă îți place poza, tare m-aș bucura să primesc un like din partea ta. Duminică, la sfârșitul perioadei de votare, dacă am cele mai multe like-uri, o să mă pot bucura de propria bicicletă. Îți rămân recunoscător pentru ajutor şi promit să mă revanşez într-un fel, într-o bună zi, doar să-mi spui în ce fel.
P.S M-ar ajuta enorm dacă i-ai ruga și pe prietenii tăi să mă ajute, dând un share la fotografia cu pricina. Dacă ai timp și bună dispoziție, chiar ai putea să-i abordezi pe prietenii tăi în particular și să le spui despre ce este vorba.
Mulțumesc mult de tot!

Deci ați priceput ce am de făcut, da? După o așa rugăminte, se impune o continuare a ceea ce inima lui ar mai fi vrut să adauge.

De asemenea, dacă părinții și bunicii tăi nu au încă un cont de facebook, ai putea să-i ajuți să-și facă câte unul și să-i rogi și pe ei să dea like. Apoi, după ce termini cu ei, n-ar fi rău să ieși prin împrejurimi și să bați la ușile vecinilor tăi pentru a-i întreba dacă au cont de facebook și, în caz de răspuns afirmativ, să le propui să-mi dea like la poză. Dacă nu au, tot așa, îi ajuți cu conturile și îi rogi și pe ei să apese butonul, pentru ca eu să câștig bicicleta pe care mi-o doresc foarte mult. Să nu uiți să le ceri acestora și adresele rudelor, pentru ca astfel să-i abordezi și pe ei în privat și să le propui ce ți-am explicat, cu mențiunea de-a intra și ei la rândul lor pe chaturile prietenilor lor pentru a-i ruga să-mi dea like la imagine.
O altă idee ar fi ca, după ce termini cu vecinii, să cutreieri tot cartierul. Preferabil ar fi să începi de dimineață, pentru a reuși să acoperi, până la sfârșitul zilei, toată zona în care locuiești. Teoretic, n-ar trebui să-ți ia mai mult de 5 minute de locuință, timp în care le vei explica cetățenilor ce au de făcut și care este linkul pe care pot intra să dea like. N-ar fi rău dacă ți-ai convinge prietenii și rudele să meargă cu tine și astfel să terminați tot orașul până duminică, zi în care voi avea posiblitatea să câștig bicicleta pe care mi-o doresc foarte mult.
Oana, sper că înțelegi cât de necesar este să te implici în tot acest efort de conștientizare a faptului că oamenii au dreptul să mă ajute cu un like. Trebuie să câștig! Ar fi chiar păcat ca altcineva să se bucure de bicicleta aia, iar eu să rămân cu picioarele umflate de la atâta mers pe jos.
Mulțumesc mult de tot și aștept un semn din partea ta să-mi spui dacă ai vreo idee de cum am putea să te duci si prin localitățile vecine pentru a informa oamenii cu ce au de făcut.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Răspunsuri
 1. boemul says:

  ok, succes lui, eu am dat like la linkul inexistent :)

  • reveica says:

   Dacă vrei mai multe detalii, despre cum poți da și tu o mână de ajutor, nu te sfii să mă contactezi pe privat. :) )))

 2. katalind says:

  Vreau și eu să ajut. Unde trimit jucăriile și hăinuțele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>