Iubiri care salvează vieți

Îl iubesc. Pentru că este adorabil, pentru că e al meu, pentru că pur și simplu, fără nicio altă justificare logică.

Timpul petrecut cu el e ca un paradis regăsit. În preajma lui, sufletul meu se domesticește, iar în locul frământărilor pacea își face cuib.

Orice depărtare de el e o temniță, și orice regăsire e o libertate.

Atâtea nopți de vară le-am petrecut amândoi ciulind nările la parfumul florilor dezlănțuit pe răcoare, și atâtea nopți de iarnă le-am ascultat lângă soba care mirosea a scrum proaspăt de lemn. Amândoi, în tăcere, adormind unul lângă altul, în bunăstarea simțurilor odihnite de Dumnezeu.

Îl iubesc. Pentru că încearcă să mă dezamăgească și ratează, pentru că îndeasă cu lăcomie în sufletul meu, ca și cum nicio zi n-ar mai urma, bucăți întregi de fericire. Pentru că fericirea e ca aurul: trebuie să răscolești printre tone de bolovani și mizerie pentru a găsi doar câteva grame de bogăție.

Mă privesc în ochii lui și simt că frumusețea mea s-ar topi brusc și violent dacă aș înceta să venerez tot ceea ce el reprezintă.

Da, el este iubirea mea, filozofia mea, armonia mea. Îl cheamă Vulpiță.

P.S.1: Mi-e dor de el de mi se ofilește inima! (Eu fiind în București, el, acasă, în Galați.)

P.S.2: Mai am și alte iubiri, nu atât de mistuitoare, dar despre ele vă povestesc în alte seri.

P.S.3:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Un răspuns
  1. Cosminescu says:

    Imi place cutulachele.. :)

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.