Imaturitatea unei neveste

- Pur şi simplu n-o mai suport pe nebuna asta de nevastă-mea! răbufni bărbatul în faţa bunului său prieten, după care trase cu sete din ţigară şi-şi azvârli privirea abătută în crăpăturile duşumelei. Efectiv îmi umple capul de fire albe! Cred că şi-n chiloţi, dacă mă uit, gâsesc câteva. Se extinde, omule! Istericalele ei mă transformă în om polar!
- Nu crezi că exagerezi? îl întrebă camaradul, care-l fixa cu ochi blajini şi empatici.
- Nu exagerez, omule! Altfel n-aş mai sta aici în faţa ta să mă jeluiesc ca o caţă! Toată ziua îşi agită punga aia de venin care-i atârnă-n gât şi o dă afară cu fiecare cuvânt pe care mi-l rosteşte. Nimic nu-i convine. Orice zic sau fac parcă îi amestecă măruntaiele pe dinăuntru şi i le încâlceşte de tot. N-o mai înţeleg deloc, nu ştiu ce se întâmplă cu ea în ultima vreme!

Şi bărbatul oftă îndelung.

- Însă cel mai mult mă enervează faptul că e imatură! continuă acesta. E frustrant de imatură! Imaginează-ţi că aseara, spre exemplu, pur şi simplu a dat buzna peste mine în baie, în timp ce mă relaxam în apa fierbinte din cadă, şi mi-a scufundat toate bărcuţele din hârtie! Iar acum două zile mi-a scos bateriile de la telecomanda maşinuţei şi le-a aruncat pe geam. Nu la coşul de gunoi cum e civlizat, ci direct pe geam!
Şi bărbatul se opri din spovedanie ofticat. Trase ultimul fum din mucul de ţigară, îl îndesă cu năduf în scrumieră şi înghiţi cu amărăciune şi ultima gură de bere .

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Răspunsuri
 1. marius says:

  Femeile astea! Complet imature! :) )))

 2. ex-silentio says:

  Cu alte cuvinte, omului i s-au cam înecat corăbiile… nu? :)

 3. boemul says:

  sincer, eu ştiam un banc cam asemănător – atât că parcă era vorba că-i înecase răţuştele :)

  • reveica says:

   Da, o stiu si eu in varianta cu ratusca. De la Woody Allen. Doar ca eu am adaptat-o intr-un stil mai.. literar, sa-mi fie cu iertare! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>