”Eu nu mă cert, pentru că n-am timp să mă împac!”

Părerea mea nu are cine știe ce importanță, dar simt nevoia să ridic și eu două degete.

De câteva zile, pe twitter e tărăboi: cei care au fost la evenimentul de la Cluj versus cei cărora nu sunt de acord cu evenimentul. De ce nu sunt aceștia de acord cu evenimentul, nu știu să v-o spui, pentru că eu personal n-am găsit argumente solide printre fluierăturile lor. Cert e că un război s-a pornit.
Eu, care intru (de ceva timp) foarte rar pe twitter, am fost oarecum uimită să deschid site-ul și să-mi sară în ochi hărmălaia. Spun uimită pentru că n-am înțeles care-i problema de fapt. Adică ce anume te poate deranja la un eveniment în care oamenii se întâlnesc să discute, să vizite locuri și să se simtă bine? Se întâmplă treaba asta în bătătura casei mele? Nu. Îmi pierd jobul din cauza asta? Nu. Mi se îmbolnăvesc familia, rudele de toate gradele, prietenii acestora și colegii lor de armată? Nu. Rămân impotent/frigidă? Nu. Crapă pământul în două? Nu. Dispar stelele, galaxiile și întreg universul e supt de o mare gaură neagră? Nu. Atunci ce se întâmplă? Nimic.

Ei bine, nimicul ăsta a deranjat multă lume. Unii dintre ei susțin faptul că de vină ar fi pișcotul, că cei care care au mers la eveniment sunt de fapt niște ipocriți. Așa, și? Toată lumea e ipocrită la un moment dat, toți ne bucurăm la câte un pișcot uneori. Ce anume poate justifica limbajul primitiv al unora? Ok, am înțeles că nu-ti convine ideea evenimentului si nici nu suporți mutrele celor care au mers acolo. Foarte bine, fii liber să simți ce vrei, dar fă altceva, ignoră-i, imaginează-ți că nici măcar nu există pe lumea asta! În schimb, fă ceva bun pentru tine, dezvoltă-ți pasiuni, ocupă-ți timpul cu ele, întrece-te cu tine însuți, fii cel mai bun în ceea ce-ți place să faci! Pentru că pasiunea cere timp. Ăla pe care-l pierzi demonstrând că tu ai cel mai bogat vocabular murdar.

Bine, recunosc, sfaturile mele sunt naive, dar am vrut doar să subliniez faptul că astfel de situații de conflict nu numai că sunt penibile prin lipsa de fond, dar și degradează. E un ”război” care n-are niciun rost. E pierdere de timp, de resurse, de caracter. Te cerți ca să ce? Să cobori pe scara evoluției? Da, asta da!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Un răspuns
  1. domnite.ro says:

    Eu nu ma cert pentru ca nu vad rosul, conflicte exista oricand, diferenta va fi mereu, amploarea lui.
    Rezultatul e doar asa o chestie hai sa fim tari, dar realisti si eficienti nu.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.