Donează o virgulă pentru o minte săracă

Carența de virgule e la fel de periculoasă precum supradoza lor. Nu de puține ori i-am atras atenția acestui aspect mai ales că într-o frază mai mare pauza prin virgulă este necesară logicii nu doar gramaticii pentru că doar prin ea exprimarea nu numai că încetează să mai fie obositoare dar alunecă prin fața ochilor se digeră ușor și ajunge rapid în minte. În plus nu-i păcat să se facă atât de subtil de râs zgârcindu-se cu virgulele când ele sunt atât de.. gratis?

A ascultat în tăcere de fiecare dată lăsându-mi impresia că sfaturile mele sincere le îmbrațișează cu lipsă de orgoliu și cu înțelepciunea vârstei la care înțelegi că nu știi chiar totul oricât s-ar încăpățâna vanitatea ta să-și impună punctul de vedere.

Zic ”de fiecare dată” pentru că el e un tip deștept isteț inteligent învățat îndemânatic dibaci abil ingenios priceput învățat spiritual cuminte chibzuit înțelept și restul sinonimelor cu o bună părere despre sine și lipsit de ezitare atunci când vine vorba de-a arăta cu aroganță defectele altora.

Dar eu sunt sigură că după ce va citi acest text sau dacă nu va mai fi nevoie de un ”de fiecare dată”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Răspunsuri
  1. Naicu says:

    Virgula în propoziţii e ca sarea-n bucate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>