Doamne, ocolește-i pe (Times New) Romani!

Când m-am împiedicat astăzi pe facebook de moțul ăsta maro cu muște deasupra, am rămas blocată. Limbajul, venit de undeva de la periferia moralității, m-a izbit din plin, învinețindu-mi partea aia naivă a creierului care crede că la mizerie nu poți răspunde tot cu mizerie. Mai ales dacă ești o publicație cu respect de sine și care încearcă, prin umor, să corecteze metehnele societății în care trăiește. Căci așa cred eu, bătaia de joc a politicienilor trebuie taxată în mod civilizat, ferm și cu demnitate, fără să-ți pierzi verticalitatea. În niciun caz nu e o dovadă de superioritate și educație să cobori la nivelul celui pe care îl consideri trădător, mincinos, ticălos etc.

În cartea ”Filosofia pentru bufoni”, Pedro Gonzales Calero vorbește la un moment dat despre o anecdotă care circula pe seama disensiunilor dintre Platon și Diogene. Acesta din urmă, cinic din fire, a reușit într-o zi să-i răstălmăcească câteva idei de-a lui Platon, rezultul fiind un umor de mare finețe, așa cum ar trebui să existe și într-o redacție cu pretenții de comedie de nivel măcar mediu.
Și zice așa Calero: ”Un corp frumos participă la Ideea de Frumos, dar nu este Ideea de Frumos, rugul face parte din Ideea de Foc, dar nu este Ideea de Foc etc. Diogene, care lua în derâdere și aceste spuse ale lui Platon, s-a apucat odată să mănânce smochine uscate în fața acestuia, spunându-i:
- Platon, poți participa la ele!
Platon a luat câteva smochine și a început să le mănânce, dar Diogene l-a luat peste picior:
- Ți-am zis să iei parte, Platon, nu să le mănânci!”

Iar autorului galant și educat de la TNR, care are nevoie de inspirație și umor ca de aer, îi ofer aici o idee bună despre cum să faci o femeie curvă fără s-o faci curvă. Practic, nu trebuie decât să tragi o săgeată către domnița în cauză și să scrii următoarele: AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Răspunsuri
  1. Aldus says:

    Având în vedere modul elegant în care te-ai exprimat, mă gândesc că e posibil ca cei de la TNR să nu percuteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>