Ce vorbe am mai găsit prin buzunare

Dacă ai alergie la ”poetisme” femeiești, îți recomand încă de pe acum să folosești cu încredere X-ul roșu din colțul din dreapta, cum te uiți în sus. Urmează nimicuri date cu șprei de zambile.

* Vanilia reprezintă forma evoluată a aromelor. Dacă-i spui unuia: ”Ești de vanilie!”, acestuia nu-i vor ieși flăcări pe nări și nici solzii nu i se vor zburli pe gheb. Ba dimpotrivă, va reacționa timorat, cercetându-se instinctiv: ”Unde, pe față?”. În schimb, un sincer și (la fel de) aromat ”Ești de cacao!” va crăpa scoarța terestră și va despica Pământul în două. Practic, relația voastră va putea fi analizată/judecată istoric după ”Î.d.C. – înainte de cacao” și ”D. C. – după cacao”.

* La ce zimți are, soarele e un circular care despică ziua de noapte. (Evident că nimeni nu va aprecia aceasă figură de stil superbă! Puțină aroganță nu strică.)

* Mi-au înflorit toți cireșii din curte. Se pare că frumusețea lor n-a putut fi trecută cu vederea de copacii vecinilor, care s-au molipsit și ei cu alb și parfum. La cum arată, florile pomilor sunt un fel de popcorn pentru albine.

* Orice cablu electric, pe care se așează câte o pasăre, riscă să devină un rotisor la orizontală.

* Luna e o lustră agățată de tavanul nopții. E conectată la o baterie care mai tot timpul e descărcată. Sau, dacă vreți, e un soare trecut prin mai multe programe de restructurare.

* Infractorii ar trebui să se orienteze, întâi și întâi, către meseria de arbitru. Fărădelegile lor nu vor sfârși într-o închisoare, pentru că legea divină spune că arbitrul e liber tot timpul.

* Floriile vor bate mâine la ușă. Este sărbătoarea aia minunată când, de ziua lor, multe flori sunt tranșate, băgate în folii, transportate în locuința cuiva și înghesuite într-un sicriu denumit generic vază.

P.S.:

Sursă foto: să-mi fie cu iertare, dar nu mai știu pe unde am găsit-o!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>