Ce povești ascunde Crystal Glamour

Un puternic sentiment de deja-vu am avut când, răsfoind site-ul Crystal Glamour, am dat cu ochii de o inimă albastră. Din fericire pentru mine, nu era a mea. Din nefericire pentru mine, nu era a mea.

M-am scărpinat așadar în moalele capului, câteva clipe bune, încercând să-mi amintesc unde am mai întâlnit o asemenea prețiozitate. Cu siguranță nu se afla în seiful băncii pe care am jefuit-o luna trecută. Și nici în poșeta bătrânei pe care am tâlhărit-o serile trecute, pe o stradă semiîntunecată. Mi s-a luminat mintea aseară însă, când am spart geamul unei mașini care avea un bagaj pe bancheta din spate. În ea am găsit, pe lângă ziare, papuci și cuie, o sticlă de Jack Daniels. În momentul acela, sinapsele mele s-au năpustit unele în altele, declanșând un tsunami neurologic. Jack Daniels – Jack Dawson – Rose – desen în pielea goală pe canapea. Da, inima asta albastră mi-a adus aminte de frumusețea aia de bijuterie din Titanic.
Serios, priviți și comparați!

versus

Acum, drept să vă spun, nu știu cum stați voi cu imaginația, însă eu deja știu ce voi face cu inima după ce-o voi primi în dar.
Dacă o merit? Bineînțeles! Doar sunt o fată cuminte.

Călătorie în Timp(ul copilăriei)

La o răsfoială mai atentă, am dat și peste acest ceas care mi-a adus aminte (deja memoria mea torcea ca unsă) de copilărie. Nu, n-am purtat în copilărie astfel de ceasuri. N-au purtat nici părinții mei. Dacă stau bine și mă gândesc, n-au purtat nici șefii părinților mei, și nici bunicii, străbunicii și tot copacul neamului lor, din simplul motiv că pe vremurile noastre Timpul era la altă modă.
Hai, c-am deraiat puțin de pe șine.

Ceasul ăsta în carouri îmi aduce aminte de arlechini, personaje care-mi ieșeau tot timpul în cale. Și când folosesc termenul ăsta, nu mă refer la bufonărie sau joacă, ci la misterul pe care-l cărau cu ei acești triști veseli. Arlechinii, priviți în desene, văzuți la televizor sau imaginați în cărți, ascundeau, în spatele veseliei culorilor și a giumbușlucurilor, o taină pe care nici azi n-am descoperit-o. Ceasul ăsta ascunde un mister, și nu cred că e vorba de Timp.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>