Avem nevoie de un Caragiale pentru Social Media

Două tipologii aparte de socialnetworkişti mi-au atras atenţia în această fierbinte lavă a vulcanului virtual (da, ştiu că-s mult mai multe la număr, dar eu mă refer doar la două):

1. Cei care merg relaxaţi către butonul de Like sau RT şi-l îndeasă cu responsabilitate într-un text de genul… „Doar spiritualul este real. Esenţa sau existenţa în sine este ceea ce se menţine şi ceea ce este determinat – a fi altul şi a fi pentru sine – şi ceea ce rămâne în sine însuşi în această determinabilitate ori în existenţa în afară de sine sau este în sine şi pentru sine. Dar această existenţă în sine şi pentru sine este în primul rând pentru noi sau în sine, este substanţa spirituală.” Fenomenologia Spiritului – Hegel. :D
Eventual, aceştia mai mâzgâlesc şi câte un comentariu, păstrând o notă serioasă sau derivând într-un dialog relaxat şi amuzant.

2. Cei care se aduna ca furnicile la bucata de mămăliga la un status de genul… „Ling o îngheţată!” . Aceştia nu se feresc în a face glume cu subînţelesuri (cu acea mândrie dospită-n piept ca şi când nici cel mai talentat pamfletar sau îmblânzintor de metafore n-ar putea găsi o exprimare mai profundă şi mai originală ca a lui) şi în a da bucuroşi din cozi atunci când primesc răspuns la replicile suculente şi puternic aromate cu parfumul inteligenţei.
Important de observat e faptul că acestea sunt singurele statusuri la care au o reacţie.
Apoi, într-un moment de maximă sinceritate cu Eul lor erudit, se înarmează cu tastaturile din dotare şi eliberează, pe ţeava neîmblânzită a blogurilor, fraze de genul „Numai zdrenţe în ţara asta! Curvele dracu!”, „Nu mai avem valori adevărate în România!” sau „Tu când ai citit ultima oară o carte?”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
14 Răspunsuri
 1. valentin says:

  :) )) oare sa dau ”Like”, sa nu dau…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Tre3i says:

  Tu când ai citit ultima oară o carte? :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Am dat like, +1 și RT. Și mă duc să ling o înghețată. Tu ce faci, păpușă? :) ) Când ai citit ultima oară o carte?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dar avem atât de mulți ”Caragiale” pe SM-ul păcii. Păcat că nu le prea iasă. :) )))

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. haolica says:

  carte? ce aia carte? e vreo chestie din Farm wille??

  Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.