Atelierul unei Doamne

Nu cred că o știi pe Iulia, dar e bine că ai intrat pe acest articol, căci vei avea plăcerea să cunoști o femeie inteligentă, cu o sensibilitate aparte și, cum am descoperit recent, foarte talentată.

Pe Iulia, moldoveancă autentică din inima Iașilor, o cunosc de câțiva ani, nu foarte mulți, deși între timp am descoperit c-o cunosc de-o viață întreagă. Sensibilitatea ei aparte pentru artă, pentru frumos și pentru tot ceea ce e bun în viață mi-a apropriat-o de suflet, în ciuda distanței mari care s-a pus plocon între noi.

Dar altu-i motivul pentru care te-am adus aici. Vreau să te anunț că Iulia s-a apucat de scris povești. Nemuritoare. A fost o mirare chiar și pentru ea când și-a dat seama că poate. Nu bănuia nimic. A aflat întâmplător, dintr-o ambiție care, în fapt, era o timidă curiozitate ieșită la suprafață din cotidianul anost al societății în care trăim.
Dar pentru a așterne pe lume nemurire, ca un adevărat culegător de folclor și magie, Iulia și-a făcut rost de o mașină de cusut și, cu înflăcărare, s-a pus pe scris povești. Dar nu oriunde, ci într-un atelier. Al Doamnei. Din zori și până-n seară, de la miezul nopții și până la amurg, de căscau stelele pe cer și ea nu mai termina. Folclorul, frumosul, bine, soarele, autenticitatea scăpărau din mâinile ei, de ziceai că lucrează la fierărie, nu la mașina de cusut. Exact cum îi șade bine unei moldovence iubitoare de pământul din care a ieșit.

Însă vorbele mele sunt de prisos. Mai bine te uiți aici mai jos, cu imaginația ta și cuvintele ei. Câteva dintre ele sunt model unicat, care stau în biblioteca virtuală în așteptare de cititori pasionați.

Sper să vrei să rămâi aproape de Iulia, căci mai are multe de scris. Eu sigur o să fiu prin preajma ei, pândind-o prin crăpăturile atelierului, să văd cum coase la mașină prințesele, regii, zmeii, pădurile, florile, zânele, natura, universul..

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>