Am înțeles tot, mai puțin esențialul

”Consider ca trebuie sa ne bazam pe principiul fundamental al naturii nostre umane si anume stimulul si raspunsul-caci ele reprezinta libertatea de a opta . Ceea ce este greu pentru foarte multi este asumarea responsabilitatii(raspuns-abilitate , nu? ), adica inteligenta de a alege “raspunsul”. Exista circumstante si de ce nu locuri in aceasta lume cand , nu numai ca nu ai multe optiuni-ci practic sunt INEXISTENTE- si atunci tot ceea ce iti ramane de facut e sa te automodelezi, sa privesti”problema”-dinauntru-inafara.”

Nu, mă, nu e Hegel. Și nici Platon. Am dat un copy-paste din comentariul unei domnișoare, de pe un blog, să vedeți și voi cât de profund vorbește, pentru că eu am rămas cu gura căscată și nici cu superglue nu mai stă închisă acum. Mă gândesc că trebuie să fie foarte deșteaptă, pentru că nu orice muritor de rând poate emite asemenea idei care i-ar face până și pe Kant și Leibniz să-și roadă unghiile de la picioare de ciudă. În fond, nu toată lumea poate scrie lucruri pe care nimeni n-are răbdarea să le înțeleagă. Și cu cât nu înțelegi mai mult, cu atât crezi că textul e mai deștept.

Categoria: Diogene  Taguri: , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Răspunsuri
  1. Liz says:

    Vad cuvinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>